Dit nærområde

Superkilen i Mimersgadekvarteret

Hvis du interesserer dig for arkitektur, vil du uden tvivl nyde et besøg i den urbane park Superkilen. Superkilen, Nørrebros nye urbane park, er det område, der siden 2011 har løbet som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej. Projektet dækker også et af DSB’s arealer placeret vest for Mjølnerparken. Lokalbefolkningen på Nørrebro kommer fra 57 kulturelle baggrunde, og det har smittet direkte af på Superkilen, som er indrettet med byinventar fra 57 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere.

Superkilen har tre multikulturelle byrum:

  • Den Grønne Park der er indrettet med grønne rum og bakker, legeplads og picnic-spots.
  • Det Sorte Marked med skakborde, bænke, palmetræer og grill, der inviterer til afslapning.
  • Den Røde Plads der er dedikeret til fysiske aktiviteter - i forlængelse af Nørrebrohallen er pladsen indrettet til holdsport og udendørs fitness. En af Københavns Grønne Cykelstier går også gennem Den Røde Plads.

48 TIMER er Nørrebros årligt tilbagevendende kulturfestival med besøgende fra hele København, 48 TIMER over en weekend i april - og den finder du selvfølgelig også på Superkilen.

Sagt om Nørrebro

Nørrebro er et livligt og farverigt område af København, med et multietnisk islæt og kun få minutter fra centrum. I løbet af de seneste årtier har Nørrebro, også kendt som København N, udviklet sig fra at være et snusket arbejderkvarter til et af Københavns hotteste bydele, der giver Vesterbro kamp til stregen om byens hipstertitel. Området har dog ikke mistet sin kant - det er stadig mangfoldigt, farverigt og ofte med et multikulturelt mix og en tilstrømning af unge lokale. Her finder du trendy barer og fashionable designerbutikker side om side med snuskede bodegaer og billige kebabsteder.

Hvis du er til små designbutikker, så læg vejen forbi Elmegade. I Ravnsborggade kan du gøre et godt antikfund. På Assistens Kirkegård kan du besøge gravene af berømte danskere, såsom forfatter Hans Christian Andersen og filosoffen Søren Kirkegaard. Gør som Nørrebros beboere og brug kirkegården som park og slå dig ned med en picnic i det grønne.

På Sankt Hans Torv og gaderne omkring torvet, har du flere valgmuligheder til middag, såsom den eneste thailandske Michelin-restaurant i verden, Kiin Kiin. Nørrebro er et fantastisk sted for at gå ud til drinks og kan prale af en masse cocktailbarer, såsom The Barking Dog, GILT og Oak Room, som var byens første rigtige cocktailbar. Afslut aftenen på den populære natklub Rust eller spillestedet Stengade til underjordisk, alternativ rock, indie-musik og upcoming bands. Og der er jo også andre dele af København at udforske...

Offentlige transport - Metroen og Skjolds Plads

Metrostationen Skjolds Plads åbner i juli 2019 og er placeret på Haraldsgade, ca 2 min gang fra ejendomskomplekset.

Når metrostationen står færdig bliver Haraldsgade lukket for biler, men der vil stadig køre busser og cykler. Stationens hovedtrappe, elevatorer og ovenlys bliver placeret på en midterrabat i Haraldsgade.
På arealet, hvor Sigurdsgade og Fafnersgade før løb ud i Haraldsgade, bliver der dannet en plads. Her kommer beplantning og byinventar, så der opstår et nyt mødested i bydelen.

Cykelparkeringen vil ske på udvidede fortovsarealer så tæt på hovedtrappen som muligt samt ved cykeltrappen. Læs mere om Skjolds Plads.

Københavns metro vil ligesom den eksisterende metro have hyppige afgange og køre uden en egentlig køreplan. Gennemsnitsfarten vil være 40 kilometer i timen inklusiv stop på stationerne. Det vil tage 24 minutter at køre hele Cityringen rundt, og da metrotogene kører i begge retninger, vil den tidsmæssigt længste tur mellem Københavns H og Skjolds Plads tage 12 minutter.

I slutningen af 2019 bliver Cityringen suppleret af Nordhavnslinjen, og i 2023 åbner Sydhavnslinjen.

Kreditering: Peter Sørensen
Kreditering: Peter Sørensen

Offentlige transport - Busser

Tæt på, ca. 5 min gang, kører busruterne 6A og 4A. Find information om forsinkelser, omlægninger af busruter, priser og meget andet på DOTs, Din offentlige Transport, hjemmeside.

Nedenfor er afgangstavle for bus 6A fra Tagensvej (Haraldsgade) indsat. Klik på linket Tagensvej (Haraldsgade) øverst i afgangstavlen og find flere oplysninger om din rejse. Du kan også benytte linket Rejseplanen.dk.

Grønne Cykelruter

Ejendomskomplekset er placeret tæt på en af de Grønne Cykelruter i København, den såkaldte Indre Ringrute. Det er en cykelrute, der forbinder byområder i Frederiksberg og København og bl.a. løber gennem Superkilen. Ruten er en af de i alt 11 Supercykelstier, der bliver anlagt mellem 2016 og 2018. Indre Ringrute forventes afsluttet i 2017. Læs mere om Grønne Cykelruter og om Indre Ringrute hos Supercyklister.

Nyttige links

http://noerrebrolokaludvalg.kk.dk/om-lokaludvalget/

http://2200kultur.kk.dk/

http://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/forside

http://www.aok.dk/

http://stengade.dk/

http://www.cphdistortion.dk/

http://kulturn.kk.dk/n%C3%B8rrebro-bibliotek

http://48timer.com/

 

http://superkilen.dk/

http://jaegersborggade.com/wpAB/

http://assistens.dk/

http://byvandring.nu

http://www.kk.dk/indhold/bevaeg-dig-i-byen

http://kulturn.kk.dk/n%C3%B8rrebrohallen

 

http://www.m.dk/#!/om+metroen/metrobyggeriet/om+cityringen

http://dinoffentligetransport.dk/

http://www.rejseplanen.dk/

http://www.kk.dk/cykelstisplan