Dit nærområde

Superkilen i Mimersgadekvarteret

Hvis du interesserer dig for byrum, vil du uden tvivl nyde et besøg i den urbane park Superkilen. Superkilen, Nørrebros urbane park, er det område, der siden 2011 har løbet som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej. Projektet dækker også et af DSB’s arealer placeret vest for Mjølnerparken. Lokalbefolkningen på Nørrebro kommer fra 57 kulturelle baggrunde, og det har smittet direkte af på Superkilen, som er indrettet med byinventar fra 57 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere.

Superkilen har tre multikulturelle byrum:

  • Den Grønne Park der er indrettet med grønne rum og bakker, legeplads og picnic-spots.
  • Det Sorte Marked med skakborde, bænke, palmetræer og grill, der inviterer til afslapning.
  • Den Røde Plads der er dedikeret til fysiske aktiviteter - i forlængelse af Nørrebrohallen er pladsen indrettet til holdsport og udendørs fitness. En af Københavns Grønne Cykelstier går også gennem Den Røde Plads.Sagt om Nørrebro

Nørrebro er et livligt og farverigt område af København, med et multietnisk islæt og kun få minutter fra centrum. I løbet af de seneste årtier har Nørrebro, også kendt som København N, udviklet sig fra at være et nedslidt arbejderkvarter til en af Københavns hotteste bydele, der giver Vesterbro kamp til stregen om byens hipstertitel. Området har dog ikke mistet sin kant - det er stadig mangfoldigt, farverigt, med et multikulturelt mix og en tilstrømning af unge lokale. Her finder du trendy barer og fashionable designerbutikker side om side med "brune" bodegaer og billige kebabsteder.

Hvis du er til små designbutikker, så læg vejen forbi Elmegade. I Ravnsborggade kan du gøre et godt antikfund. På Assistens Kirkegård kan du besøge gravene af berømte danskere, såsom forfatter Hans Christian Andersen og filosoffen Søren Kirkegaard. Snup en fredfyldt pause fra hverdagens pulserende travlhed med en spadseretur på kirkegårdens stier under de gamle træer - eller gør som mange andre og brug kirkegården som park og slå dig ned med en picnic i det grønne. (Husk dog at rydde op efter dig selv - og hold musik og larm på et minimum. Husk på, at stedet er en kirkegård!)

På Sankt Hans Torv og gaderne omkring torvet, har du flere valgmuligheder for gastronomiske oplevelser, såsom den eneste thailandske Michelin-restaurant i verden, Kiin Kiin. Nørrebro er et fantastisk sted at gå ud til drinks og kan prale af en overflod af cocktailbarer, såsom The Barking Dog, GILT og Oak Room, som var byens første rigtige cocktailbar. Afslut aftenen på den populære natklub Rust eller spillestedet Stengade til alternativ rock, indie-musik og upcoming bands. Og der er jo også andre dele af København at udforske...

Offentlig transport - Metroen og stationen Skjolds Plads

Metrostationen Skjolds Plads åbnede i 2019 og er placeret på Haraldsgade, ca. 1 minuts gang fra ejendomskomplekset.

Skjolds Plads stationen er tilsluttet Metronettet via Cityringen (M3)

Der er hyppige afgange i begge retninger. Gennemsnitshastigheden er cirka 40 km/t inklusive stop på stationerne. Det tager 28 minutter at køre hele Cityringen rundt. Da Skjolds Plads er den "fjerneste" station på Cityringen ift. Hovedbanegården, er det stort set ligegyldigt hvilken retning du rejser i, hvis du skal til København H.
Turen til Hovedbanegården tager cirka 14 minutter i begge retninger.

I starten af 2020 blev Cityringen suppleret af Nordhavnslinjen, og i 2024 forventes åbning af Sydhavnslinjen til Ny Ellebjerg.

Du kan få et nyttigt overblik over Københavns Metro, S-tog og toglinjer på nedenstående kort:

Skjolds Plads metrostation
Skjolds Plads metrostation

Offentlige transport - Busser

Tæt på kører busruterne 6A, 12, 14 og 4A. Find information om forsinkelser, omlægninger af busruter, priser og meget andet på DOTs, Din offentlige Transport, hjemmeside.

Nedenfor er afgangstavle for bus 6A fra Tagensvej (Haraldsgade) indsat. Klik på linket Tagensvej (Haraldsgade) øverst i afgangstavlen og find flere oplysninger om din rejse. Du kan også benytte linket Rejseplanen.dk.

Grønne Cykelruter

Ejendomskomplekset er placeret tæt på en af de Grønne Cykelruter i København, den såkaldte Indre Ringrute. Det er en cykelrute, der forbinder byområder i Frederiksberg og København og bl.a. løber gennem Superkilen. Ruten er en af de i alt 17 Supercykelstier, som enten allerede er anlagt, eller vil komme i fremtiden (8 er anlagt i skrivende stund).
Læs mere om Grønne Cykelruter og om Indre Ringrute hos Supercyklister.

Nyttige links

Københavns Kommune (Nyttig information for Københavnere og tilflyttere
Nørrebro Lokaludvalg

 

KulturN (Idræt og Kultur i København N)

Kulturnatten (Kulturevent)

Stengade (Spillested)

Distortion (Musik/Street event)

Nørrebro Bibliotek (Det lokale bibliotek)

Byvandring.nu (Guidede ture)
Guideservice Danmark (Guidede ture)

Nørrebrohallen

 

 

DOT (Københavns Trafikselskab)

Rejseplanen (Find rejser i Danmark)